Sektionsfører til Finskyttesektionen ved Opklaringsbataljonen, Gardehusarregimentet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du professionel omkring dit arbejde, omstillingsparat, selvstændig, god enkeltkæmper, i god fysisk form og trives med udfordringer?

Om os

Opklaringsbataljonens identitet er forankret i vores mangeårige deltagelse i internationale operationer, og dermed en arbejdsplads hvor fokus ligger i opbygning af disse kapaciteter.

Bataljonens finskyttesektionen ligger under bataljonsstaben, hvorfra den bliver afgivet til en af BTN eskadroner såfremt der er et behov. Dette betyder at finskyttesektionen er meget selvstændig i dagligdagen, derfor skal alle sektionens medlemmer kunne bidrage til at holde sektions uddannelsesniveau højt, hvilket betyder meget uddannelse på enkeltmand. De fleste medlemmer bliver derfor også i sektionen i 4-6 år før de søger videre. Man skal derfor være indforstået med at være finskytte er et meget aktivt tjeneste forløb, der ofte byder på lange perioder med kurser, øvelser, konkurrencer og udsendelser.

Finskyttesektionen har en professionel tilgang til finskyttefaget og stiller krav til soldaten både taktisk, mentalt og fysisk, hvor der forventes at sektionens medlemmer kan præstere hver gang.

Om stillingen

Det forventes at du som kommende sektionsfører i finskyttesektionen, hurtigt kan tilegne dig ny viden og kan omsætte denne viden til handling, såvel alene som i samspil med andre.

Tjenesten som sektionsfører kræver en særdeles god fysisk form og mental viljestyrke. Opgaveløsningen indebærer ofte indsættelse til fods med fuld udrustning, ofte af flere døgns varighed og med ringe mulighed for genforsyning eller anden støtte udefra. Finskyttesektionen lægger stor vægt på at kunne honorere alle facetter af finskyttefaget, samtidigt med at den skal kunne indgå i et smidigt samarbejde med opklaringsbataljonens øvrige enheder, samt relevante værns fælles enheder. Du skal derfor være godt taktisk funderet så du kan råde og vejleder eskadronschefer mf. om hvordan de bedst indsætter sektionen i en given situation.

Den grundlæggende uddannelse til finskytte er delt i to forløb;
- En uges optagelse
- 3 ugers forberedende kursus
- 7 ugers finskyttekursus.

Herefter et års rutinering før man bliver betragtet som udlært finskytte.

Den primære funktion er at fungere som sektionsfører for sektionen, herunder daglig drift, planlægning af uddannelse. Derudover skal du kunne deltage i undervisningen af sektionen og andre enheder i bataljonen, samt at være medansvarlig for materiel og køretøjer.

Da jobbet er meget fysisk krævende forventes det internt i sektionen at du kan træne op til at bestå forsvarets fysiske test til niveau 5.

Om dig

Vi forventer, at du kan arbejde selvstændigt, er fleksibel, trives under stress og primitive vilkår samt har en høj modstandskraft og en stor vilje til altid at løse opgaven og fortsætte fremad. Det forventes at du har en del erfaring med dig, og at du kan indgå i en lille sammentømret enhed.

Følgende krav stilles til dig som ansøger på mødetidspunktet:
- Du er oversergent eller SG egnet til OSU
- Du er uddannet skydeleder 2.
- Du er uddannet Finskytte eller kan bestå optagelse og forkursus ved OPKLBTN
- Du skal kunne bestå omskoling til P320.
- Du skal kunne bestå mærkeprøven i geværskydning til guld.
- Du skal kunne bestå mærkeprøven i feltskydning til bronze.
- Du skal kunne bestå terrænsportsmærkeprøven til bronze.
- Du skal kunne bestå Forsvarets Fysiske Test A, B og C til niveau 4.

Du skal vurderes mentalt egnet af din nærmeste chef til at blive finskytte, ligesom din egnethed vil blive vurderet i forbindelse med din gennemførelse af forkursus. Du vil endvidere blive kontrolleret i matematik. Såfremt du er tjenestegørende ved Opklaringsbataljonen, vil du have mulighed for at følge ekstra undervisning efter tjenestetid med henblik på at kunne honorere ovenstående funktionelle krav.

Du bør endvidere have C-kørekort eller som minimum skal du have mulighed for at erhverve kørekort. Endvidere skal du kunne bestå Forsvarets Fysiske Basiskrav (FFB)uden besvær. Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til Hemmeligt.

Erfaring og uddannelse fra andre dele af forsvaret, herunder udsendelse i internationale operationer, er en fordel. Vigtigst af alt er din indstilling til det at være professionel soldat og et stort ønske om at dygtiggøre dig i din funktion og samtidigt være en aktiv og positiv del af finskyttesektionen og bataljonen.

Bataljonen forventer at du har gjort dig klart at tjenesten som opklaringssoldat, er fysisk og mentalt krævende, ligesom tjenesten ofte kræver længere tids fravær fra familie og venner. Bornholms geografiske placering alene medfører et vist afsavn. Til gengæld betyder det også at du er sammen med dine kolleger på en unik måde, i forhold til forsvarets øvrige tjenestesteder. Dette har erfaringsmæssigt bidraget til at skabe et særligt bånd mellem opklaringssoldaterne, med dygtige soldater til følge.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en oversergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Stillingen kan besættes af en sergent med et godt udviklingspotentiale og som vurderes klar til udnævnelse eller klar til udnævnelse inden for en kortere årrække.
I så fald vil der blive taget stilling til udnævnelse i forbindelse med ansættelsen eller der vil blive udarbejdet en udviklingskontrakt der er målrettet gennemgang af den nødvendige kompetenceudvikling og/eller uddannelse, med henblik på udnævnelse til oversergent efterfølgende. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested vil være Bornholm.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte sektionsfører oversergent Jens Peter T. Nørgaard på telefon 23 45 60 16 eller på mail GHR-3B-FIA@MIL.DK.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Susan Hadberg ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 75 eller på mail FPS-SHA@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 4. februar 2024 og samtaler forventes afholdt løbende. Stillingen er til besættelse hurtigst muligt.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM GARDEHUSARREGIMENTET
Gardehusarregimentet er et moderne kamptropsregiment med enheder i både Slagelse og Rønne. På Gardehusarkasernen i Slagelse har regimentet I Panserinfanteribataljon, som består af fast personel i stående reaktionsstyrke, og V Uddannelsesbataljon, herunder Gardehusarregimentets Hesteskadron, som primært uddanner værnepligtige. På Almegårds Kaserne i Rønne har III Opklaringsbataljon, som indeholder både stående styrke og en uddannelsesenhed for værnepligtige, hjemme.

Hverdagen ved regimentet er i stor udstrækning styret af uddannelse og forberedelse til indsættelse både internationalt og nationalt samt at yde støtte til både enheder, enkeltpersoner og pårørende. For Gardehusarregimentet er det ligeledes en spændende og udfordrende opgave at eskortere og stille æreskommandoer for Hendes Majestæt Dronningen, når dette ønskes. Den beredne ceremonielle opgave løses primært af Hesteskadronen og dens 75 heste, men også personel ved de tre husarbataljoner har mulighed for at blive indsat i forbindelse i regimentets Hoftjeneste.

Husaren i dag står således over for en række spændende opgaver; både i form af national og international tjeneste, som kræver et højt uddannelsesniveau samt Hoftjeneste, som ligeledes stiller store krav til professionalisme, engagement og grundighed.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Bornholm Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Almegaard Kaserne, Almegårds kaserne , 3700 Rønne

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 04-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5977335

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet