Observatører til 1. Lette Opklaringseskadron

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Drømmer du om at du være observatør og få mere ansvar i din dagligdag? Hos 1. Lette Opklaringseskadron på Bornholm har vi fokus på faglighed, initiativ og sammenhold, vi dyrker de klassiske soldaterværdier i eskadronen hver eneste dag.

Hos os er det et broderskab man træder ind i.

Om os

1. Lette Opklaringseskadron består af tre stående opklaringsdelinger og en kommandodeling. Eskadronen har en lang og stolt historie som pt. tæller 23 deployeringer siden oprettelsen i 1986 og kom sidst hjem fra Bagdad i august 2023.

Eskadronen som helhed uddanner og træner med henblik på at kunne indgå som opklaringseskadron og fungere som 1. brigades opklaring. Det betyder at alle dele af eskadronen skal kunne indsættes operativt og have forståelse to niveauer op.

Træningen er netop nu målrettet enkeltmand og gruppeniveauet.

I eskadronen arbejder vi målrettet på at have et stærkt sammenhold og være fagligt dygtige. Vi er en specialiseret enhed som indsættes med kort varsel, på et svagt grundlag og over lange afstande hvilket kræver at alle er i stand til at tage initiativ. I eskadronen belønner vi initiativ, og lærer af de beslutninger vi tager.

Alle soldater i eskadronen er vigtige, og har man evnerne eller motivationen er der mulighed for at løse opgaver der ellers vanligt vil falde udenfor ens normale opgaver.


Om stillingen

Som observatør er du ansvarlig for gruppens klar til kamp, du er med til at planlægge gruppens opgaveløsning herunder rutevalg, fremrykkemetoder med mere. Under opgaveløsning er det observatørens ansvar at få gruppen sikkert og uset frem, da man som observatør er fører på gruppens forreste bil og således er den som afsøger terrænet før resten af gruppen eller delingen fortsætter fremad.

Som fører for sit eget vognhold og som en væsentlig medspiller, ikke kun i gruppens men hele delingens opgaveløsning er det vigtigt at man kan håndtere flere ting samtidig. Fx at koordinere på radio, mens der skal findes vej og afsøges terræn.

Som observatør er det særdeles vigtigt at man har forståelse for det store billede og man altid forsøger at være foran samt er i stand til at motivere sine folk. For opgaveløsningen vil ofte være stridsom.

Dine opgaver:
- Deltage i uddannelse med resten af din deling.
- Vedligeholde grundlæggende militære færdigheder som orientering, skydning, fysisk træning mv.
- Vedligeholde eget og gruppe/delingsmateriel.
- Selv opsøge opgaver, viden og ansvar
- Planlægning og gennemførelse af uddannelse på enkeltmand/GRP-niveau.
- Videre uddannelse via kurser.

Om dig

Du er korporal. Alternativt er du fra konstabelgruppen og vurderet egnet til korporaluddannelsen.

Det er et krav at du har opklaringserfaring. Du skal altid fremstå motiveret og villig til at tage ansvar for hvad der sker omkring dig og resten af din gruppe i direkte samarbejde med din gruppefører, som du arbejder tæt sammen med hver dag.

Du har fokus på hele tiden at gøre dig selv og din gruppe bedre så I er i konstant udvikling bl.a. ved at være det gode eksempel; både fagligt men bestemt også holdningsmæssigt.

Det er naturligt for dig, sammen med resten af delingens førere, at gøre hverdagen så god og sammenholdet så stærkt som muligt.

Du føler at soldaterhåndværket er dit kald.

Ønskeligt men ikke krav:
- B og C kørekort
- Omskoling til GD
- Omskolet på M60, TMG, Radio 152 og HF.


Ansættelsesvilkår

Stillingen er en korporalstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende overenskomstaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hærens Konstabel- og Korporalforening for konstabelgruppen af linjen og reserven, konstabelelever og korporaler af linjen og reserven i Hæren.

Stillingen kan besættes af en konstabel/overkonstabel/overkonstabel af 1. grad med et godt udviklingspotentiale.

Hvis du ikke opfylder uddannelseskravet, kan du ansættes på en uddannelsesaftale, hvor du forpligter dig til at gennemføre og relevant uddannelseskrav. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau. Udnævnelse til korporal kan finde sted, når uddannelseskrav og Forsvarets fysiske basiskrav er opfyldt, samt når du har en godkendt helbreds- og tandlægevurdering og honorer de almene krav for udnævnelse.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested vil være på Bornholm.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte eskadronchef Claus Svendsen på telefon 2681 2412, eller på mail GHR-3B-100A@MIL.DK.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Susan Hadberg ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 75 eller på mail FPS-SHA@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 8. september 2023 og samtaler forventes afholdt umiddelbart derefter. Stillingen er til besættelse 1. oktober 2023 eller hurtigst muligt herefter.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM GARDEHUSARREGIMENTET
Gardehusarregimentet er et moderne kamptropsregiment med enheder i både Slagelse og Rønne. På Gardehusarkasernen i Slagelse har regimentet I Panserinfanteribataljon, som består af fast personel i stående reaktionsstyrke, og V Uddannelsesbataljon, herunder Gardehusarregimentets Hesteskadron, som primært uddanner værnepligtige. På Almegårds Kaserne i Rønne har III Opklaringsbataljon, som indeholder både stående styrke og en uddannelsesenhed for værnepligtige, hjemme.

Hverdagen ved regimentet er i stor udstrækning styret af uddannelse og forberedelse til indsættelse både internationalt og nationalt samt at yde støtte til både enheder, enkeltpersoner og pårørende. For Gardehusarregimentet er det ligeledes en spændende og udfordrende opgave at eskortere og stille æreskommandoer for Hendes Majestæt Dronningen, når dette ønskes. Den beredne ceremonielle opgave løses primært af Hesteskadronen og dens 75 heste, men også personel ved de tre husarbataljoner har mulighed for at blive indsat i forbindelse i regimentets Hoftjeneste.

Husaren i dag står således over for en række spændende opgaver; både i form af national og international tjeneste, som kræver et højt uddannelsesniveau samt Hoftjeneste, som ligeledes stiller store krav til professionalisme, engagement og grundighed.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Bornholm Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Almegaard Kaserne, Almegårds kaserne 1, 3700 Rønne

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=185011&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5891295

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet