Nyt fra Rønne i politiets døgnrapport

Profilbillede

Rønne er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdsel

En 27-årig kvindelig bilist fra Nordbornholm kom fredag eftermiddag kørende ad Åkirkebyvej i Rønne. Kvinden skulle foretage et højresving ind ad en indkørsel, men overså i den forbindelse en 17-årig ung mand fra Rønne, som kom kørende ad cykelstien på knallert og direkte ind i siden på bilen. Kvinden blev sigtet for det uhensigtsmæssige højresving og står til en bøde samt et klip i kørekortet.

Sneen er faldet på Bornholm, hvilket har givet enkelte sager fra weekenden. Blandt andet en borger, der lørdag formiddag kom ud til sin hæk, som i løbet af natten var blevet påkørt. Vagthavende fik kontakt til ejeren af bilen, som oplyste, at vedkommendes søn havde lånt bilen. Sønnen havde natten til lørdag forsøgt at få kontakt til beboeren på adressen, men uden held. Ejeren af bilen fortalte, at de hurtigst muligt, ville forsøge at få kontakt til beboeren igen. I weekenden mellem lørdag middag og søndag formiddag påkørte en 57-årig kvinde et vejskilt på Haslevej i Rønne. På grund af sne og is havde kvinden ikke orienteret sig ordenligt, hvorfor hun kom til at påkøre vejskiltet. Hun blev formanet om ordentligt udsyn ved kørsel. Foruden dette fik vi fire meldinger om henholdsvis tre væltede træer og en knækket gren, som lå på vejene rundt omkring på øen og var til ulempe for trafikken. Et vejdæksler var i forbindelse med snerydning på havnen blevet løsnet, hvorfor havnepersonalet blev kontaktet. De ville sørge for at få kigget på det.

En 27-årig mand fra Vestbornholm blev søndag aften omkring kl. 18 standset på Søndre Alle i Rønne. Manden kørte bil til trods for, at hans førerret var administrativt inddraget. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. 

 

Genstand fundet

En borger ringede fredag omkring kl. 16, da vedkommende havde set en camouflage-farvet cylinder på stranden ud for Aarsdale. Cylinderen var mærket med ”Marker”. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til Ammunitionsrydningstjenesten (EOD), som kunne oplyse, at der ikke var fare for sprængning. EOD ankom til stedet i løbet af de tidlige aftentimer, hvor de tog markøren med sig. 

 

Brand

Fredag aften kl. 22.23 fik vi en melding om en skorstensbrand på Nordre Borrelyngvej i Olsker. I forbindelse med branden var der udelukkende mindre brandskader på inventar, som stod op ad skrotstenen i skuret.

Lørdag eftermiddag kl. 16.20 gik en borger forbi et hus på Søndergade i Allinge, hvor borgeren bemærkede en del røg. Den 71-årige kvindelige beboer havde lagt vådt brænde til tørre oven på brændeovnen og havde derefter forladt adressen. Efterfølgende var der opstået brand i brændet, som forårsagede en del røg. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden. Den 71-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

 

Hærværk

En 56-årig kvinde fra Rønne meldte sin bil udsat for hærværk. Bilen havde holdt parkeret på Stormgade, hvor den mellem lørdag den 12. november og søndag den 13. november havde fået revet et sidespejl af.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi