BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Brænder du for nationale operationer? Brænder du for at være chef i en mangfoldig organisation? Og har du gode ledelses-, kommunikations- og samarbejdskompetencer samt udpræget helhedsforståelse, er du velkommen til at søge stillingen som Chef for Det Bornholmske Hjemmeværn.
Om os
Det Bornholmske Hjemmeværn består af tre hærhjemmeværnskompagnier, en flyverhjemmeværnseskadrille og en marinehjemmeværnsflotille. Det Bornholmske Hjemmeværn dækker således alle værnsgrene i hjemmeværnet, hvilket er et særkende for øen. Den fastansatte stab består af elleve medarbejdere, som suppleres med frivilligt personel og personel af reserven. Underafdelingerne er bemandet med frivilligt personel.
Det Bornholmske Hjemmeværn har - inden for eget geografiske område - ansvaret for hjemmeværnets støtte til det øvrige forsvar, politiet og ø-samfundet generelt. Det Bornholmske Hjemmeværn har til opgave at rekruttere, fastholde, uddanne og opstille frivillige soldater til Det Bornholmske Hjemmeværns underafdelinger og stab, således at de operative indsættelser løses bedst muligt. På Bornholm er der et særlig tæt samarbejde med politiet, Beredskabsstyrelsen og forsvaret baseret på øens geografiske placering, størrelse og øens befolkning.
I Det Bornholmske Hjemmeværn er der ca. 300 frivillige i den aktive struktur, som er organiseret i fem underafdelinger fra de tre værnsgrene. Hertil kommer personel af reserven og forligsprojektet med at opbygge totalforsvarsstyrken
Du kan læse mere om Det Bornholmske Hjemmeværn på Hjemmeværnets hjemmeside, www.hjv.dk/Hærhjemmeværnet.
OM ALMEGÅRDS KASERNE
Almegårds Kaserne er en værnsfælles kaserne, hvor størstebrugeren er III Opklaringsbataljon. Derudover er der Det Bornholmske Hjemmeværn, Søværnets Dykkertjeneste, værksted, depot o.a. Samlet set en kompleks arbejdsplads, hvor der er behov for en garnisonskommandant, der med udgangspunkt i sine relationelle kompetencer kan få mange forskellige interesser til at arbejde sammen mod fælles mål.
OM BORNHOLM
Stillingen medfører en betydelig eksponering på øen. Ansøgeren vil hurtigt blive et kendt ansigt på Bornholm, og hyppig medieoptræden skal forventes. Garnisonskommandanten er Forsvarets repræsentant på øen. Imødekommenhed og politisk tæft er derfor nødvendige kompetencer for at sikre opbakning til Forsvarets samlede indsats på Bornholm.
Om stillingen
Som Chef for Det Bornholmske Hjemmeværn har du ansvaret for at tilrettelægge det operative virke, hvor bemanding af underafdelinger samt de operative og uddannelsesmæssige opgaver er i centrum.
Du har ansvaret for Det Bornholmske Hjemmeværns drift og udvikling, hvor fokus skal være på opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer i et helhedsperspektiv. Du bliver chef for Det Bornholmske Hjemmeværn med en fast stab på elleve militære og civile medarbejdere.
Som chef for en af de 12 operative distrikter i Hærhjemmeværnet får du en spændende, afvekslende og udfordrende hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative og ledelsesmæssige kompetencer i spil.
Du indtager en central rolle i totalforsvaret og samfundets beredskab med forsvaret og politiet som de primære samarbejdspartnere. Du får ligeledes en meget selvstændig rolle som garnisonskommandant på Almegårds Kaserne, hvor der er enheder fra både Hæren, Søværnet og de støttende styrelser.
Endelig bliver du Militær Koordinator for InterForce Region Bornholm, hvor du får en stor kontaktflade til det civile erhvervsliv på øen og gode muligheder for at bygge bro mellem militære og civile myndigheder i InterForce bestræbelser på at styrke forsvarets samlede reserve.
Ud over daglig ledelse af Det Bornholmske Hjemmeværn skal du som Garnisonskommandant repræsentere Hjemmeværnet og Forsvaret i lokalsamfundet. Opgaven som Garnisonskommandant støttes af et mindre Garnisonsstøtteelement.
Du refererer til Chefen for Landsdelsregion Øst, idet du i rollen som Garnisonskommandant refererer til Chefen for Gardehusarregimentet.
Om dig
Du er oberstløjtnant eller har potentiale til at kunne blive udnævnt til chefniveauet i forbindelse med ansættelsen. Du har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse.
Det vil være en stor fordel, at du har gennemført operations- og føringsuddannelsen, har været underafdelingschef, og det er afgørende, at du har en stærk operativ profil. Du har haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau eller chefniveau, for eksempel ved Forsvarskommandoen, Hjemmeværnskommandoen og/eller ved Hærkommandoen, og du har været udsendt i internationale missioner.
Det vil være en fordel, at du har kendskab til de vilkår, der knytter sig til hjemmeværnets virksomhed, herunder erfaring med ledelse af frivillige og personel af reserven. Dit personlige engagement og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat vil blive tillagt stor vægt. Du bør opfylde nedenstående krav:
• Gode veldokumenterede ledelsesmæssige kompetencer samt interesse og evner for ledelse under udfordrende vilkår, herunder i forbindelse med forandringer.
• Gode analytiske kompetencer, der modsvarer stillingens krav til det operative og daglige virke, herunder relevant erfaring og gode resultater fra udsendelser i internationale operationer.
• Evnen til at tænke og virke gennem et helhedssyn, hvor du formår at se udfordringer og løsninger i en større kontekst, ligesom du loyalt implementerer foresattes direktiver og ordrer mv.
• Kunne rumme, at Bornholm er et ø-samfund med helt særlige forhold, bl.a. qua sin placering i Østersøen hvor der er særlige forventninger til samar-bejdet med Hjemmeværnet og Forsvaret.
• Gode kommunikationskompetencer, da den bornholmske presse adresserer Chefen for Det Bornholmske Hjemmeværn hyppigere end andre steder i regionens ansvarsområde.
Det vil endvidere være en fordel, hvis du har baggrund fra infanteriet, da hærhjemmeværnets primære uddannelse og indsættelse tager udgangspunkt i infanteriopgaver på gruppe-, delings- og kompagniniveau. Det Bornholmske Hjemmeværns stab skal kunne virke som en bataljonsstab, herunder være rede til at modtage enheder fra hæren til operative opgaveløsninger.
Vi søger en chef med gode relationelle kompetencer, som har let ved at samarbejde og skabe tillid omkring sin person, ligesom gode kommunikationsevner er vigtigt. En væsentlig del af dit chefvirke sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har fokus på at motivere og udvikle andre med afsæt i deres opgaveløsning. Situationsbestemt og anerkendende ledelse er i fokus.
Det forventes, at du er fleksibel, også for så vidt angår arbejdets tilrettelæggelse, da opgaverne ofte løses i samarbejde med de frivillige om aftenen og i weekender. Du skal være indstillet på at arbejde med frivillige chefer og andet nøglepersonel under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation.
Der vil desuden blive lagt stor vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre stillinger inden for Forsvarsministeriets koncern.
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.
Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering.
Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.
Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.
Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. januar 2024.
Dit faste tjenestested vil være Almegårds Kaserne, 3700 Rønne.
Såfremt du er udpeget til deltagelse i en international operation, skal du gøre opmærksom herpå i din ansøgning.
Som ansat under Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og kunne opretholde godkendelsen i hele din ansættelsesperiode.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger kan erklæres fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
KONTAKT OG ANSØGNING
Har du fået lyst til at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff på telefon +45 7221 7230 eller på e-mail lrgne-ch@mil.dk.
Hvis du vil høre mere om Det Bornholmske Hjemmeværns særlige forhold, er du velkommen til at kontakte den nuværende stillingsindehaver, oberstløjtnant Ulrik Skytte på telefon +45 2330 5594 eller på e-mail dbh-ch@mil.dk.
Har du spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent, Jens Kristian Navntoft på telefon +45 3266 5126 eller mail fps-jkn@mil.dk.
Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2023, og det forventes at samtaler afholdes i uge 41.
Ansøgning sendes elektronisk via linket ”søg stillingen”. Hvis du ikke har mulighed for at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en evt. samtale.
Forsvaret er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.
Som ansat i Forsvaret er du omfattet af nogle særlige vilkår. Dette betyder, at du blandt andet er forpligtet til at deltage i fredsskabende og fredsbevarende missioner med videre.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Bornholm Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Det Bornholmske Hjemmeværn Almegårds Kaserne Postboks 87, Almegårdsvej 1, 3700 Rønne
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 01-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=185606&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5907757